Ļaunprogrammatūras izplatās mobilajās ierīcēs. Pasargā mobilās ierīces no kibernoziedzniekiem!

Mobilās ierīces, piemēram, viedtālruņi un planšetdatori, ir kļuvušas par neatņemamu mūsu dzīves sastāvdaļu. Tikpat ātri, cik izplatās šo jauno ierīču popularitāte, pieaug arī kibernoziedznieku vēlme šīm ierīcēm uzbrukt. Ļaunprogrammatūru risks mobilajām ierīcēm ir reāls – hakeri var nozagt naudu un sensitīvu informāciju, izmantot šīs ierīces robotprogrammatūrām, vai pat izsekot jūsu darbības. Diemžēl vairums cilvēku nav apjautuši, cik svarīgi ir aizsargāt savas ierīces no šādiem uzbrukumiem.

Lai informētu lietotājus, Eiropola Eiropas Kibernoziedzības centrs (EC3) Eiropas kiberdrošības mēneša ietvaros 24.10.2016. uzsāk apvienoto informācijas kampaņu pret ļaunprogrammatūrām mobilajās ierīcēs.

Lai palīdzētu lietotājiem aizsargāt mobilās ierīces no kibernoziegumiem, Eiropola Eiropas Kibernoziedzības centrs ir izstrādājis informatīvu materiālu.
Tajā ir sniegts pārskats par apdraudējumu mobilajām ierīcēm un to galvenajiem ievainojamības veidiem. Tiek uzskaitīti vairāki padomi par to, kā drošā veidā veikt ikdienas darbības, piemēram, lejuplādēt lietotnes, izmantot internetbanku, pieslēgties bezvadu internetam, kā arī par to, kā nekļūt par mobilo ierīču izspiedējvīrusa upuri.

Lietotņu lejupielāde
Mobilā bankas ļaunprogrammatūra
Mobilā izspiedējprogrammatūra
Apdraudējums tīmeklī
Padomi un ieteikumi uzņēmumiem
Padomi un ieteikumi lietotājiem