29.martā CERT.LV aicina uz bezmaksas datora pārbaudi pie datorologa

Datorologs ir IT drošības speciālists, kurš var diagnosticēt un, ja iespējams, novērst e-slimības un ļaunatūras datorā un sniegt konsultācijas kā pasargāt datoru nākotnē. Visi datorologa padomi ir bez maksas.

Datorologs pieņems trešdien, 29.martā no pl.10.00 līdz 16.00, Raiņa bulvārī 29, Rīgā (netālu no Stacijas laukuma).

Jautājumu gadījumā aicinām rakstīt uz e-pastu datorologs@cert.lv

Datorologa pakalpojums pieejams jebkuram datorlietotājam, kurš vēlas pārliecināties, ka viņa dators nav inficēts, kā arī tiem, kas vēlas izārstēt datoru no iegūtiem datorvīrusiem. Datorologa konsultācija palīdz arī tiem, kuri nezin kā pasargāt savu datu, privātās dzīves un naudas drošību e-vidē. Datorologi pārbaudīs arī Android un Apple ierīču (planšetes, mobilie telefoni) veselību.

Pirms datorologa apmeklējuma CERT.LV aicina apmeklēt portālu www.esidross.lv, lai noskaidrotu, vai datora IP adrese nav inficēto adrešu sarakstā. Ja datora IP adrese ir inficēta, tad ekrānā parādīsies sarkans brīdinājums. Taču pilnu diagnozi un ārstēšanu iespējams veikt arī klātienē, pie datorologa.

Šajā „Datorologa akcijā” iesaistīsies drošības eksperti no CERT.LV, kā arī eksperti no SIA Latnet Serviss/ Stream Network un SIA Lattelecom. SIA Lattelecom ir to interneta pakalpojumu sniedzēju vidū, kas īpaši rūpējas par savu klientu drošību un drošas interneta vides veidošanu, ko apliecina iegūtā kvalitātes zīme "Atbildīgs interneta pakalpojumu sniedzējs”.

Atgādinām, ka datorologs nereklamē neviena konkrēta ražotāja izstrādātās antivīrusu programmas. Datorologs nepārbauda datora programmu legālo izcelsmi un neuzņemas atbildību par nelegālu datora saturu.

„Datorologa akcija” notiek e-prasmju nedēļas ietvaros.