Eiropas Kiberdrošības mēnesis – atpazīsti kibernoziegumus

1. oktobrī sākās 9. ikgadējais Eiropas Kiberdrošības mēnesis. Ikgadējo kiberdrošības izpratnes uzlabošanas kampaņu koordinē Eiropas Savienības Kiberdrošības aģentūra (ENISA) un atbalsta Eiropas Komisija, ES dalībvalstis, Eiropols, Eiropas Centrālā banka, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas (EBTA) valstis un vairāk nekā 300 partneri no publiskā un privātā sektora. Mēnesi ilgā kampaņa popularizē jaunākos kiberdrošības ieteikumus, kas veicina uzticēšanos tiešsaistes pakalpojumiem un palīdz iedzīvotājiem aizsargāt savus personīgos, finanšu un profesionālos datus tiešsaistē. 

Arī GEANT (Paneiropas akadēmiskais tīkls) ir iesaistījies Eiropas Kiberdrošības mēneša aktivitātēs, un visa mēneša garumā piedāvās gan padomus, gan vairākus tiešsaistes seminārus par dažādiem lietotājiem svarīgiem kiberdrošības jautājumiem.

Pirmās nedēļas vadmotīvs - atceries par kibernoziegumiem un atpazīsti tos.

Pirmā tiešsaistes semināra tēma "Modernais pirātisms - izspiedējvīrusi. Kur tie rodas, kā tas mūs skar un ko mums darīt?" (ENG).

GEANT organizētās kampaņas tēmturis sociālajos tīklos #CyberHeroAtHome un kopējais Eiropas Kiberdrošības mēneša tēmturis #CyberSecMonth.