Kā iespējot divpakāpju verifikāciju WhatsApp lietotnei

Avots: Unsplash.com

CERT.LV aizvien turpina saņemt ziņojumus no iedzīvotājiem par nozagtiem WhatsApp kontiem,  kā rezultātā ļaundari var piekļūt gan upura sarakstēm, gan tālāk izsūtīt krāpnieciskas ziņas lietotāja draugiem, paziņām un ģimenei.

WhatsApp konta pārņemšana parasti sākas ar negaidītu ziņu no kāda jūsu paziņas (kura konts arī visticamāk ir nozagts), kas lūdz jūs pārsūtīt 6 ciparu kodu, ko nejauši jums nosūtījis. Uzticoties un labprāt šo kodu nosūtot, jūs zaudējat kontroli pār savu WhatsApp kontu, un tas nonāk ļaundaru rīcībā. Kā tas iespējams? Tas ir saistīts ar WhatsApp lietotnes iestatīšanas īpatnībām: varbūt atceraties, ka pēc lietotnes lejupielādes jūsu iekārtā, jums tika prasīts ievadīt jūsu telefona numuru, uz kuru pēc tam tika nosūtīts 6 ciparu kods, kas atkal bija jāievada lietotnē, lai to aktivizētu. Krāpnieki izmanto šo shēmu un jūsu telefona numuru (jo lietotnē iespējams norādīt jebkuru numuru), lai mēģinātu jūsu kontu no jauna aktivizēt uz citas ierīces, un, izvilinot no jums 6 ciparu kodu, ļaundariem tas var arī izdoties.

Lai izvairītos no augstāk aplūkotā scenārija, aicinām iespējot WhatsApp kontam divpakāpju verifikāciju, kas aizsargās jūsu kontu ar vēl vienu tikai jums zināmu kodu. Operatīva divpakāpju verifikācijas iespējošana var izglābt arī tajās situācijās, ja esat jau uzķēries uz krāpnieku izmestā āķa, bet jūsu konts vēl nav ticis pārņemts.

Zemāk esam aprakstījuši to, kā iespējot WhatsApp divpakāpju verifikāciju Android ierīcēm:

1. Atveriet savu WhatsApp lietotni.

2. Spiediet uz trīs punktiem augšējā labajā stūrī – skat. zemāk attēlu.

3. Tālāk izvēlieties “Iestatījumi” jeb angliski “Settings” – skat. zemāk attēlu.

4. Tālāk izvēlieties “Konts” jeb angliski “Account” – skat. zemāk attēlu.

5. Tālāk izvēlieties “Divpakāpju verifikācija” jeb angliski “Two-step verification” – skat. zemāk attēlu.

6. Tālāk apakšā spiediet pogu “Iespējot” jeb angliski “Enable” – skat. attēlu.

7. Tālāk izdomājiet un ievadiet 6 ciparu kodu, ko zināsiet tikai jūs – skat. attēlu. Šis kods tiks vaicāts brīdī, kad no jauna vēlēsieties iestatīt WhatsApp kontu, piemēram, mainot iekārtu. Pēc koda ievadīšanas, jums to prasīs apstiprināt un ievadīt vēlreiz – izdariet to. Pēc tam spiediet “Nākamais” jeb angliski “Next”.

8. Tālāk norādiet savu e-pastu, kas noderēs brīdī, ja būsiet savu 6 ciparu kodu piemirsis. Tālāk spiediet “Nākamais” jeb angliski “Next”. Arī e-pastu jums lūgs apstiprināt un ievadīt divreiz. Pēc e-pasta atkārtotas ievades spiediet “Saglabāt” jeb angliski “Save”.

9. Tālāk spiediet “Pabeigts” jeb angliski “Done”. Apsveicam – esat veiksmīgi uzstādījis Divpakāpju verifikāciju savam WhatsApp kontam!

 

Raksta sākuma attēls: unsplash.com