Iespēja bez maksas pārbaudīt datoru!

Trešdien, 2014.gada 26.martā, E-prasmju nedēļas ietvaros, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija (CERT.LV) rīko ikgadējo Datorologa akciju, kuras ietvaros katrs Latvijas iedzīvotājs, var saņemt bezmaksas datora pārbaudi pie Datorologa.

Šis pakalpojums 26.martā būs pieejams jebkuram datorlietotājam, kurš vēlas pārliecināties, ka viņa dators nav inficēts vai arī vēlas izārstēt jau iegūtos datorvīrusus. Datorologa konsultācija palīdzēs arī tiem, kuri nezina kā pasargāt savu datu, privātās dzīves un naudas drošību e-vidē.

Datorologs ir CERT.LV darbinieks, kurš var diagnosticēt un, ja iespējams, novērst e-slimības un ļaunprogramatūras datorā, un sniegt konsultācijas kā pasargāt datoru nākotnē. Visi Datorologa padomi ir bez maksas. Datorologs nereklamē neviena konkrēta ražotāja izstrādātās antivīrusu programmas. Datorologs nepārbauda datora programmu legālo izcelsmi un neuzņemas atbildību par nelegālu datora saturu.

Šogad Datorologa akcijā iesaistīsies un CERT.LV datorologiem talkā nāks Lattelecom un Latnet Serviss eksperti. Gan Lattelecom, gan Latnet Serviss ir to interneta pakalpojumu sniedzēju vidū, kas īpaši rūpējas par savu klientu drošību un drošas interneta vides veidošanu, ko apliecina iegūtā kvalitātes zīme "Atbildīgs Internet Pakalpojumu Sniedzējs"

Datorologs pieņems: trešdien, 26.martā, no pl. 10.00 līdz 16.00, Raiņa bulvārī 29, Rīgā (netālu no Stacijas laukuma)

Pirms Datorologa apmeklējuma CERT.LV aicina pārbaudīt savu datora veselību, apmeklējot portālu www.esidross.lv, un noskaidrot, vai datora IP adrese nav inficēto adrešu sarakstā. Ja datora IP adrese ir inficēta, tad ekrānā parādīsies sarkans brīdinājums. Taču pilnu diagnozi un ārstēšanu iespējams veikt arī klātienē, pie Datorologa.

Sadarbības partneri

Lattelecom_logo-color_RGB_zemais